חוק הדיור המוגן

קבלו הצעה מ-3 עורכי דין מומלצים!

מהו חוק דיור מוגן?

חוק הדיור המוגן מטרתו להעניק לכל המתגוררים בדיור זה את הביטחון המרבי וכך להבהיר את ענייני החוק ביניהם לבין המפעיל של המקום. בשל הביקוש הגדול של הדיור המוגן נוצר החוק הזה והוא כולל בתוכו גם חובות של מפעיל הדיור עלפי הדיירים עצמם- כאמור חוזה דו צדדי הבא להגן על שני הצדדים בכל המובנים. כמו כן יש בחוזה/ חוק פרמטרים הקשורים בבטיחות, התנהלות תשלומים וכל מה שנדרש לספק בפועל. כפי שהבנתם, לפניכם חוק שיודע להתנהל בצורה תקינה בכל מתחמי דיור מוגן והמטרה הסופית? להעניק לדיירים את כל מה שהובטח ומגיע להם. האם יקיריכם או אפילו אתם נתקלתם בקושי לקבל את מה שמגיע לכם במסגרת הדיור המוגן? הנה כמה דברים אודות החוק וכיצד הוא יכול לפעול גם עבורכם. 

מהו חוק הדיור המוגן וכיצד הוא יכול לסייע בזמן אמת

כבר משנת 2012 חוק הדיור המוגן פועל בצורה כזו שהוא משמר את כספם ואת הזכויות של הדיירים המבוגרים במבנים הבטוחים. החוק מסדיר כל דבר לרבות התנהלות כספית ובטיחותית ומטרתו למנוע מצבים שבהם ינוצלו לרעה התושבים המבוגרים. כמו כן החוק מתמקד גם בשמירה על הזכויות הפיננסיות של הדיירים והוא מעביר גם הנחיות והוראות אשר קשורות בהתנהלות נכונה ובעיקר בטוחה. אז על מה מדברים עיקרי החוק? קודם כל אם לבעל העסק אין רישיון להפעיל דיור מוגן- שהרי זה דבר המביא לא מעט סכנות שחשוב למנוע. אז רק אם יש רישיון והאדם לא הוכרז כפושט רגיל יהיה ניתן להאמין כי הנ"ל יעמוד ועומד בכל התנאים לרבות התנאים התברואתיים והבטיחותיים הנדרשים. 

מהם התנאים להפעלת דיור מוגן?

על פי חוק הדיור המוגן ועל מנת שזה יהיה תקף בזמן אמת חייב המפעיל את המקום לעמוד בכל הדרישות של הדייר לרבות הצרכים הנפשיים, הפיזיים והמנטליים. כמו כן חייב להיות הסכם התקשרות בין המקום עצמו לבין דייר הדיור המוגן- בהסכם יפורטו כל הכללים בין הדייר למקום וכן יפורטו פרטים אודות יחידת הדיור בה מבקש הדייר להתגורר. ההסכם לא יהיה מוקצב תקופה ובנוסף במקרים מסוימים תינתן תקופת ניסיון של 90 יום  במהלכה יוכל כל צד לבטל את ההסכם הכתוב. 

סעיף עזיבת הדיור באמצע ההסכם לגבי המשכיר והשוכר

במידה וקיים רצון לעזוב את הבית אין לחייב את הדייר על כך, כמו כן פינוי דייר יתרחש במידה וההסכם הופר על ידי הדייר, בוטל באמצעות בתי המשפט או שבוטל כי תקופת הניסיון לא ממש מצאה חן בעיני הדייר הקיים. כמו כן אם הצוות המקצוע החליט כך זו גם יכולה להיות אופציה לביטול ובפרט אם מצבו של הדייר הפך סיעודי או לא מתאים למקום הספציפי. במצבים בהם הנכס יהיה בפירוק או במכירה גם אז תהיה אפשרות לסיים את הסכם המגורים.  

מרחבי האתר

קבלו הצעה מ-3 עורכי דין מומלצים!